Privoščimo si granatno jabolko!

Granatno jabolko je sadež, ki ga vsi poznamo, vendar ga premalokrat uživamo. Za marsikoga je to še vedno eksotičen sadež, ki pa je bogat z vitamini, rudninami in antioksidantivnimi snovmi, ki jih ima kar trikrat več kot zeleni čaj. Ves ta nabor vsebovanih snovi pomaga ohranjati naše zdravje in preprečevati bolezni. V sadežu najdemo vitamine skupin C in B, fosfor in kalij. GRANATNO JABOLKO

Granatno jabolko zmanjšuje tudi tveganje za nastanek rakavih obolenj, pomoaga pri okrevanju in vzpostavitvi naravnega ravnovesja v telesu po operacijah, boleznih in kemoterapijah. Več o tem si preberite tukaj. Nekatere raziskave so pokazale tudi uspešnost zdravljenja raka na dojki z oljem, ki ga pridobivajo iz sadeža. Olje sproži reakcijo v rakavih celicah, da se same od sebe uničijo oz. umrejo. Snovi v granatnem jabolku poleg že naštetega pomagajo pri zniževanju slabega holesterola, krvnega tlaka in nastajanju krvnih strdkov.

Svež sadež ali sveže iztisnjen sok se uporablja pri zdravljenju črevesnih težav in obolenj, zbija vročino in blaži astmo. Sok iz granatnega jabolka topi tudi maščobne obloge v telesu. Čudežev seveda ne moremo pričakovati brez redne vadbe, lahko pa nekoliko pripomore k temu. Že v stari Grčiji so Granatno jabolko cenili kot simbol plodnosti in ljubezni.